Matěj Kůs Official Website, Oficiální Stránka Matěje Kůse

12.5.2009 Extraliga Praha -defekt

Publikováno Kvě.13, 2009, kategorie Aktuality

DEFEKT V POSLEDNÍ ZATÁČCE

Slušně rozjetý závod. 3,2,1,3, defekt.  Je to tak měsíc, proběhla zpráva o bezdušových pneumatikách. Prezentovali ji z Březolup a zkoušel ji Martin Gavenda.

Co se včera odehrálo zúčastnění viděli. Ostatní jen to, že Kůs defektoval v poslední zatáčce. Ne všichni znají zákulisí. I já jsem seděl na tribuně.  Všimnul jsem si,  že do jízdy 24 nastupoval Ríša s Matějovo výplní a do poslední 25-té jízdy,  zase Matěj bez své výplně v kole. Jde o to, že každý tým má určitý počet pneumatik. Role náhradníka spočívá v nevděčné čekatelské úloze na šanci. Důležitější však je jako „nosič“ pneumatiky. I on totiž má označenou pneu na závod, kterou team během závodu použije. Součástí strategie během závodu je volba pneumatik. Jezdci si vzájemně poskytují pneu podle stavu té které hrany, startovní pozice a důležitosti rozjížďky. Je to věcí jezdce a manažera.  A  právě  náhradnickou, tedy novou hranu, dostal  Matěj na nejdůležitější jízdu(což je na konci závodu, kdy se vybírá mezi hranou špatnou a ještě horší, poklad) . Ironií osudu je, že právě Martin prezentoval a chválil novinky v Mitasu. Ta kterou včera připravil pro extraligu nebyla bezdušová, bohužel..

Výsledek – než jsem došel do depa: „tam ani nechoď“, “ to nemohl tu poslední zatáčku dojet“?  Nemohl, na ucházející gumě okolo utrženého ventilu jel 2. kola a v poslední zatáčce se ta guma definitivně zula.

Adrenalínek do poslední zatáčky, to je speedway



Hledáte něco?

Použijte tento formulář:

Základní informace